Stipendit ja apurahat

Oululaiset saskiat ovat kuluneen 50 vuoden aikana jakaneet taiteilijastipendejä, ostaneet tauluja arpajaispalkinnoiksi ja lahjoiksi, maksaneet galleriavuokria sekä tukeneet taiteilijoita taloudellisesti yhteensä yli 150 000 eurolla.

Vuoden 2020 stipendit

Oulun Saskiat ry julistaa haettavaksi vuoden 2020 stipendit Oulun seudun kuvataiteilijoille, kuvataiteen opiskelijoille ja kuvataidekasvatuksen tukemiseksi.

Haettavana on 31.3.2020 mennessä seuraavat stipendit:
1.   Vuoden 2020 Saskia-stipendi 1000€
2.   Gallerianäyttelystipendi 800€
3.   Opiskelijastipendejä a´ 500€
4.   Koululaisstipendejä a´ 100€

Stipendien saajat valitsee Oulun Saskiat ry:n hallitus.

Stipendit anotaan oheisen linkin kautta:

https://forms.gle/rSY9QWWV9k6wnEY1A

Saskia-stipendi : Anotaan vapaamuotoisella yhden sivun ytimekkäällä itsestä taiteilijana kirjoitetulla hakemuksella, ei kuvia eikä CV:tä.

Gallerianäyttelystipendi: Anotaan vapaamuotoisella yhden sivun ytimekkäällä omasta taiteenteosta kertovalla hakemuksella, josta ilmenee millaista näyttelyä aikoo pitää. Näyttelystipendi on voimassa kaksi vuotta. Taiteilija itse hakee näyttelyä galleeriaan Suomessa tai ulkomailla.

Saskiastipendi ja Galllerianäyttelystipendi julkistetaan 6.5.2020 pidettävässä viimeisessä kevään kokouksessa ja asianomaisille henkilökohtaisesti.

Opiskelijastipendi ja koululaisstipendi : Opiskelijastipendit ja koululaisstipendit anotaan vastaavan oppilaitoksen toimesta vapaamuotoisella lyhyellä hakemuksella. Stipendien saajat julkistetaan Saskioiden viimeisessä kokouksessa 6.5.2020 ja ilmoitetaan vielä oppilaitoksille erikseen.

Lisätietoja:
www.oulunsaskiat.fi

 

Oulun Saskiat jakoivat stipendejä oululaisille kuvataiteilijoille ja kuvataiteen opiskelijoille vuonna 2019

Tuhannen euron Saskia-stipendin sai kuvataiteilija Heidi Toivainen ja 800 euron galleriastipendin taidemaalari ja taiteen maisteri Irina Havaste-Ukkola.

500 euron opiskelijastipendin sai Taideyliopiston Kuvataideakatemian opiskelija Siiri Korhonen.

 Sadan euron koululaisstipendit myönnettiin Oulun kansainväliseen kouluun, Haukiputaan kouluun sekä Oulunsalon lukioon.